Barnridning hjälper mot ADHD

God morgon alla mina läsare och välkommen in till bloggen och till ett inlägg som jag hoppas att ni ska tycka om, men också kunna ha nytta av att läsa ifall ni precis som jag har ett funktionshindrat barn. Min dotter som är 9 år har ADHD och har svårt att sitta still och koncentrera sig. Hela hennes tillvaro har blivit så mycket bättre, sedan vi började med barnridning på ett ställe som heter HaraKi Terapi. Kvinnan som driver det här stället vänder sig speciellt till personer med funktionshinder, till exempel barn med Autism eller vuxna med utmattningssyndrom. HaraKi Terapi erbjuder ridlektioner efter min dotters och hästens förutsättningar med ett starkt fokus på känsla och energi i såväl ridning som i samspel med hästen och själva upplevelsen i sig. Vi kan antingen rida på någon utav hästarna under lektionen eller så kommer de helt enkelt hem till oss här i Botkyrka. Ett arbete och kontakt med hästen kan hjälpa till och vara en väg till ett bättre välmående och ett tillfrisknande. Det har skett underverk med min dotter. Hon är mycket lugnare nu sedan hon började med denna barnridning, och skolarbetet går också mycket bättre. 

 

Det här tycker jag som mamma är riktigt bra, och skulle därför vilja rekommendera HaraKi Terapi till fler personer, både vuxna och barn, att vända er dit för att börja med denna ridning som är läkande för själen. Som mamma vill jag ju mitt barn det bästa, och när jag ser glädjen i hennes ögon i mötet med hästen, då är det riktigt magiska ögonblick jag talar om. Detta är det bästa som har hänt min dotter på väldigt länge. Den glädjen som infinner sig, den vill jag att många fler ska få uppleva. HaraKi Terapi passar särskilt bra för er i Botkyrka, Huddinge eller Södertälje. 

Du gillar kanske också...